Hip Hop er ikke kun en bred dansegenre men en enorm kultur med en 100 års lang historie bag sig. Kulturen kan føres helt tilbage til 1920, lang tid før DJ Afrika Bambaataa samlede alle elementerne og kaldte det Hip Hop og før DJ Kool Herc gjorte det muligt for dansere som The Rock Steady Crew at “opfinde” B-boying (breakdance).

Hip Hop dans er desværre misbrugt i mange sammenhænge hvor der slet ikke undervises i nogle danse der har med Hip Hop kulturen at gøre.

At danse Hip Hop er derfor et vidt begreb og om man reelt set danser “Hip Hop” afhænger altafgørende af den koreograf man vælger at blive undervist af. Er koreografen indspireret af Old School genre som Top Rock, Locking, Popping m. v. eller er vedkommende mere kommerciel og dybest set indspireret af Disko, Jazz, House, pop m. v.

Street Style Studio´s Hip Hop undervisere har en klar viden om Hip Hop kulturen og deres dansestil er linket til reelle Hip Hop stilarter.

Der undervises typisk i “New School” Hip Hop og specielt de tendenser der stammer fra Los Angeles. (LA Style) New School Hip Hop er igen et vidt begreb og er kontant i udvikling. Den stil der florere for tiden er en stil hvor man benytter mange ældre 90´er trin, samt Old School Hype, Social Dances og Groove trin, i nye former. Herunder kan stilen variere i mange udtryk som groovy og flowy, rå og ghetto, skarp og isoleret, kommerciel og poppet, lyrisk, organisk osv osv.