Koreografi af Xenia

Xenia er en erfaren og talentfuld danser, der allerede som 12 årig var en del af moderne-dansetruppen U-Kompagniet.

Hun har danset for PIVOT Dancekompagni som drives at anerkendte Mette-Louise Just og Jesper Kryger.

Xenia er desuden trænet af Tine Damborg, Taneli Törmä, Jeremy Lepine, Søren Mørkrid Thøgersen og hun har optrådt med moderne dans på mange forskellige scener herunder Momentum, Odense Koncerthus og Magasinet. Desuden har hun danset i reklamefilm for bl.a. Howe SixE og DR Ramasjang. Hun har danset for Mos Mosh, til The Ugly Duckling Swing Festival, Studenterhuset, Havnekulturfestivallen og på Trefor-Park. Xenia har eltaget i ”Projekt Dansedrømme”, der kreerede forestillingen ”PÆNT GRIMT” derudover har hun koreograferet musicalen ”The King” opført af Støvring Gymnasium.

Xenia underviser desuden på teaterskolen Spetaklet i Ringe

I sin moderne undervisning trækker hun på en bred vifte af inspirationskilder fra moderne performancekunst ( fx Marina Abramovic, Tine Kortermann) til oplevelser i naturen og hverdagens trængsler.

I Xenias Moderne timer ligger der en forståelse for at dans ikke skal være pænt – det skal derimod være ærligt! Målet med Xenias undervisning er at nå en tilstand, hvor man sprænger grænser og kommer ud over sig selv. Dansen skal komme indefra og nå helt ud i fingrespidserne og ses i øjnene. Xenia har en varm personlighed og er samtidig meget ambitiøs. Hun forventer stor angegement og udvikling hos hendes elever.