Er du en af dem, der gerne vil være med på moden og prøve alternative og mere miljøvenlige materialer? Så læs med her, hvor vi vil give dig en masse inspiration og tips til, hvordan du kan forny din hverdag med bæredygtige og alternative materialer.

Organiske materialer i soveværelset

En af de nyeste tendenser, som vi ser meget hos Streetstylestudio er at udskifte sit bomuldssengetøj med sengetøj i alternative organiske materialer. Dit sengetøj har du helt tæt på kroppen igennem hele natten og det har derfor en meget vigtig rolle i, hvordan din nattesøvn bliver. Hvis du er en af dem, som hurtigt får det varmt om natten, skal du have noget sengetøj, der er åndbart og ventilerende. Det har i mange år været en stor udfordring at finde frem til, men nu er der endelig kommet alternative materialer på spil. En af dem er at benytte plantefibre som hør eller jute, men den helt store vinder er bambus og soya. Et andet materiale er kapok, som benyttes til fremstilling af dyner og hovedpuder. Det er silkebløde naturfibre, som ekstraheres fra frøkapslen på tropiske træer i central Amerika, Indien og Vest Afrika.

Biobaserede tøj og accessories

Det er ikke kun sengetøj, som findes i alternative materialer. Vi har også spottet en trend indenfor bionedbrydeligt tekstiler til brug i tøj og sko. En af de helt største spillere er Reeboks specielt designede sko, der er udstyret med en tyk sål fremstillet af majs. Det lyder skørt, men det nedsætter ikke ydeevnen. Du kan også finde kortholdere og penalhus, der er designet ud af korkpropper. Her får du altså både et bæredygtigt materiale og en kortholder fremstillet af genbrugsmaterialer. Veganske tekstiler fremstillet af kork fremstilles af barken fra korktræer. Man skræller træerne og bruger barken til punge og bælter. Det er en bæredygtig måde at fremstille tekstil på, fordi der ikke fældes nogle træer og man venter på at barken vokser ud igen.

Plantebaseret legetøj

Det er ikke kun tekstiler, som fremstilles med miljøvenlige og bæredygtige alternative materialer. Det er også legetøj. Legetøj til børn bliver afhængigt af barnets alder proppet i munden. Derfor er det en god ide at materialerne ikke indeholder skadelige kemikalier, der kan skade børn. Det gik legetøjs giganten LEGO og WWF videre med i deres legetøj produceret af polyethylene plast og ethanol udvundet af bæredygtige sukkerrør. Der er derfor mange forskellige muligheder for at finde alternative materialer som erstatning til brug i din hverdag.

Her er vores anbefaling til alternative materialer

Hos Streetstylestudio er vi vilde med at finde alternativer til hverdagen, som kan være mere bæredygtige. Vi er derfor vilde med den kollektion, som Rosemunde har designet af bæredygtige tasker. Disse tasker indeholder ingen animalske spor og er lette at rengøre fordi pletter ikke trænger ind. Der er mange måder at optimere sin hverdag på, men vi starter ud i det mere håndgribelige, såsom tasker, punge og bælter. Har du en anden god ide til, hvordan vi kan gøre vores hverdag mere bæredygtig, så er vi meget begejstrede for at få nye henvendelser og inspiration.